MÅLSØM STADIG MER POPULÆRT: – ALT BLIR PENERE NÅR DET PASSER

ALT BLIR PENERE NÅR DET PASSER

Å finne klær med perfekt passform er ikke alltid lett. Vi er alle bygget forskjellig, og derfor har vi klær i mange størrelser og passformer. Disse er forskjellige fra leverandør til leverandør, men likevel har svært få av oss de eksakt samme målene som det som henger ferdig i butikk. 

Heldigvis gjør målsøm det enkelt å gjøre justeringer som er tilpasset deg. 

Vi har alle en viss formening om hvilken størrelse vi bruker i skjorter, bukser og jakker. Likevel opplever de fleste at denne størrelsen, for eksempel en 52, ikke alltid tilsvarer en 52 fra et annet merke, og at plagget dermed ikke passer selv om man ‘er’ en str. 52.

– Både størrelsene og kundene er forskjellige, og det er vår oppgave å finne det som passer kundenes stil og fasong best, forteller målsømspesialist Andreas Walle.

– Med mange ulike passformer og størrelser har vi noe for de fleste, men kun et fåtall har likevel de eksakt samme målene som det vi har ferdig i butikken. Det er f.eks. veldig vanlig at vi må tilpasse ben- og ermlengde, og justere livvidden. Det er viktig at dette gjøres, for alt både ser og føles bedre ut når klærne sitter som de skal, forklarer han.

HVA ER MÅLSØM?

Målsøm er en perfekt løsning når noe virkelig skal passe, og hvis man har spesielle ønsker eller behov. Målsøm starter med utgangspunkt i ferdige størrelser, men hele cluet er at man kan kombinere flere størrelser i ett plagg. Her blir lengde og bredde tilpasset, og man kan justere for eventuelle skjevheter. Med utgangspunkt i ferdig balanserte maler, kan man enkelt justere passformen bedre enn det som henger klart for salg i butikken.

Når man sammen har funnet frem til de målene som tar hensyn til både ønsker og fysiske forutsetninger, har man en oppskrift som kan brukes til bestilling av nesten hva som helst. Med målsøm får du med andre ord plagg som er spesialtilpasset deg, og det kan like gjerne være skjorter og gensere som dresser og ytterjakker.